sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Femeia

     Conform dexului, femeia este definita astfel: "persoana adulta de sex feminin" sau "persoana de sex feminin casatorita". Ei bine, eu cred ca ea este mult mai mult de atat.
      La inceputul istoriei femeia nu avea niciun drept, era inferioara barbatului. Telul ei in viata era sa se casatoreasca cu un barbat ales de parinti. Dupa ce isi gasea "jumatatea" totul era simplu. In primul rand, ea trebuia sa aiba grija de el, apoi urma gospodaria si in final nasterea a + 10 plozi. Deci sarcinile femeii era chiar usoare.
      Pana in 1918,  barbatii conduceau tot. In acel an, femeia a fost auzita si si-a primit drepturi democratice. Pe langa asta, ea putea avea un loc de munca, dar era platita mult mai putin decat un barbat.Totusi, cu putinul pe care il avea, ea putea sa fie independenta.Dupa cel de-al doilea razboi mondial, au inceput sa se ia masuri asupra discriminarii acesteia in raport cu sexul opus.
      In ziua de azi, ele muncesc cot la cot cu barbatii, insa nu sunt platite la fel de bine. Dar inca mai sunt oameni care cred ca o persoana de sex feminin nu poate sa faca ceea ce face una de sex masculin. De asemenea, este ok ca un barbat sa se culce cu nenumarate femei sau sa aiba nenumarate amante, dar daca o femeie se culca cu multi barbati sau are amanti ea primeste titlul de "curva".
      Multe descoperiri au fost facute de femei. Marie Curie a descoperit doua elemente noi : radiu si poloniu. Rosalyn Yalow a descoperit radioimunologia care perimite masurarea substantelor din sange. Mary Anderson a inventat stergatoarele de parbriz. Grace Murray Hopper a inventat limbajul de programare COBOL. Martha Coston este cea care a proiectat rachetele de salvare. Josephine Cochran a realizat masina de spalat. Asadar nu exista doar barbati genii.
       Femeia face atat de multe pentru societate. Sunt de acord cu proverbul care spune ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie. Ei nu realizeaza  ca au nevoie de noi sau cat de importante suntem.☆





Un comentariu: