sâmbătă, 25 octombrie 2014

Prima ninsoare

        Hey
       Afara ninge de cateva ore. Majoritatea se bucura, mai ales cei mici . Dar mai sunt si oamenii fara o casa sau un adapost. Ei stau afara si ingheata. Daca au noroc, gasesc o scara de bloc in care sa se adaposteasca, o perioada, pana cand  sunt dati afara de catre un locatar. Asa ca ajung din nou in frig.
       Am avut o zi chiar buna. A venit o prietena la mine si am sculptat dovleci de Halloween. Mama s-a oferit sa o conducem pana la tramvai pentru ca viscolea. Nu ma asteptam sa vad asa ceva. Un vecin a trecut pe langa noi si s-a dus langa o casa parasita. Acolo era un om intins, invelit cu o patura rosie peste care era un strat de zapada. Abia puteai sa-l vezi. O doamna a sunat la 112. Nu se misca, credeam ca e mort...
        Cand ne-am intors am vazut doar patura. Ne-am intalnit cu vecinul. Acesta ne-a spus ca omul era in viata, constient. Salvarea l-a luat doar la insistentele acestiua. L-ar fi lasat acolo, sa inghete. Cum ramane cu juramantul lui Hippocrate?!  Nu pot sa inteleg cum ai putea sa lasi un om sa moara. Chiar daca e un om al strazii, si el este un suflet. Cred ca tot ceea ce isi doresc acestia este ca iarna sa fie usoara pentru a supravietui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu