vineri, 12 februarie 2016

     Tanar adolescent,
sunt exact ca tine, in cautare de idei, mai mult pierduta. Incerc sa ma cunosc, sa stiu ce vreau. Este usor sa spun astazi, da vreau sa fiu medic, dar fiecare zi aduce schimbari. Nu mai sunt aceiasi persoana care am fost ieri si nici nu voi mai fi cea care sunt astazi. Ca urmare a acestor transformari, ce imi doresc astazi, probabil, se va modifica. 
    Este normal sa te sperie schimbarea. In ultimele luni pot sa spun ca nu ma mai recunosc . Inainte imi pasa de toata lumea si uitam de mine, dar de ceva timp incerc sa ma pun pe primul plan, in fond daca eu nu ma gandesc la mine cine o va face? Am fost dezamagita de multi oameni, si probabil ca prin asta trece multa lume, dar e okey, asta ne face sa fim mai puternici. Mi-am schimbat prietenii sau, mai degraba, ar trebui sa recunosc ca viata mi-a aruncat in cale oameni potriviti . Am invatat sa fiu mai diplomata si sa ma controlez, sa nu am incredere in toti si ca uneori este mai bine sa tii pentru tine.
    Este normal sa simti ca nu apartii cuiva sau unui anturaj. Nu e trist sa stai singur, asa poti sa petreci mai mult timp cu tine, sa te cunosti si astfel vei ajunge sa te intelegi. In perioada pe care am petrecut-o singura am putut sa ii observ pe ceilalti si comportamentul lor, care mi-a aratat cat de mult am gresit si cat mai am de invatat.
    Este normal sa fii diferit. Tu esti tu, diferit de altii, unic prin propria existenta. Important e sa nu te ascunzi in spatele unor masti pentru a face pe plac altora. Daca cineva nu te place nu trebui sa faci nimic in legatura cu asta.
   Nu trebuie sa te sperii de ce se intampla astazi, maine e o zi noua, poti sa incerci din nou. Ziua de azi nu iti poate schimba toata viata, poate doar o perioada din ea. Pana la urma, e okey sa nu stii ce vrei sa faci cu restul vietii tale astazi, mai ai timp sa te hotarasti sau poate chiar viata iti va arata drumul pe care ar trebui sa-l urmezi. Multi adolescenti spun azi eu vreau sa devin..., o mare parte se vor razgandi.
     Chiar daca se spune ca timpul le rezolva pe toate, nu trebuie sa stai pe canapea, sa te uiti la seriale si sa astepti ca totul sa se rezolve de la sine. Ridica-te si experimenteaza, incearca sa te cunosti si sa-ti gasesti drumul potrivit!
      Dar daca nu descoperi la timp?
    

2 comentarii: