duminică, 21 septembrie 2014

Voluntariat la orfelinat

          Hey! Hey! Hey!
           In acest sfarsit de saptamana am fost voluntar. A trebuit sa ma trezesc devreme, dar a meritat. Nu ma asteptam sa fie asa interesant si distractiv.
           Sambata, doua profesoare dragute,  Claudia si Monica, ne-au invatat cum sa le captam atentia copiilor, dar si o multime de joculete.
           Duminica am mers la un orfelinat din apropierea Bucurestiului. Nu stiam la ce sa ma astept. Eram destul de nerabdatoare, gata sa-i vad pe copii. La intare am fost intampinati de doamna care avea grija de ei. Am fost condusi intr-o camera in care sa ne schimbam.  Eram in unul din dormitoare, care avea doua paturi suprapuse, doua dulapuri o chiuvete si o oglinda mica. Camera era destul de inghesuita, dar curata, iar paturile erau facute din resturi de mobilier.
           Dupa ce ne-am costumat, am coborat intr-o sala in care ne asteptau cei 15 copii cu care urma sa ne jucam. Erau la fel de nerabdatori ca si noi, asa ca, prima data am facut un joc de cunoastere. Am aflat ca le placea sa mearga la scoala, materile preferate fiind romana si matematica. Erau niste copii cuminti si ascultatori. Pe durata orelor  in care ne-am jucat, am inceput sa ma atasez de ei. Imi parea asa rau ca nu au o mama si un tata care sa aibe grija de ei. Am inceput sa ma gandesc cat de norocosi suntem ca avem acele persoane care ar face orice pentru noi si ne ofera tot ce este mai bun. Acei copii apreciaza cele mai mici lucruri si  se bucurau de fiecare clipa de atentie.
          La sfarsitul activitatii ne-au spus cat de mult le-a placut si ca si-ar dori sa ne intoarcem. Pentru astfel de momente merita sa fii voluntar.
          Prin volunariat invatam sa apreciem lucurile pe care le avem, ne creionam setul de valori care ne conduc in viata, ne formam ablilitati de lider si ne petrecem timpul intr-un mod placut. De asemenea, faculatile si angajatorii considera aceste activitati experienta profesionala.
          Pentru mine acest weekend a fost minunat. Am invatat multe lucruri noi si am intalnit oameni minunati. Sper sa incercati si voi! :)
        


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu